Virksomhedsrådgivning

Som nævnt ophørte jeg med det stressede liv som fuldtids revisor i foråret 1996.
Efter et “sabbatår” startede jeg så småt op med et rådgivningsfirma, hvor jeg påtager mig ad hoc opgaver, bestyrelsesarbejde, hjælp i skatte-, økonomi- og regnskabsforhold

Fra 1999 blev jeg etableringsvejleder for Erhvervsfremmestyrelsen. Da iværksætterrådgivningen gik over til Iværksætterkontaktpunkt Bornholm v/Bornholms Erhvervscenter i 2001, fulgte jeg med. Den gratis rådgivning ophørte dog i 2004.
Så disse år gik med at rådgive folk, der havde planer om at starte egen virksomhed.
I denne forbindelse hjalp jeg iværksættere med udarbejdelsen af en “forretningsplan”, således at man kan få det bedste grundlag for den store beslutning om at kaste sig ud i egen virksomhed.
Forretningsplanen kom rundt i alle væsentlige forhold omkring det, at starte egen virksomhed.
Herunder anser jeg økonomien som alfa og omega. Med min baggrund anser jeg naturligvis, at planerne nedfældes i budgetter med tal på, som noget af det allermest væsentlige – og som det potentielle långivere ligeledes prioriterer højest.
Det er ikke nemt at få en mindre virksomhed til at løbe rundt i dagens Danmark. Efter min opfattelse er Danmark et lønmodtagerland, hvor man har pakket folk ind i vat fra skolen til alderdomshjemmet. Og helst skal alle pengene ind og vende over den offentlige sektor, således at der hver gang, der deles penge ud står en politiker bagved og siger “værsgod”.
Hertil kommer et voldsomt papirvælde og betaling til en lang række fonde. Dette gælder især, hvis man ansætter folk i sin virksomhed.
Den mindre selvstændige skal i dag regne med at tjene mindre, end han gjorde som lønmodtager og samtidig arbejde mere. Endvidere skal han regne med en mindre pension. Men forhåbentlig får han en større arbejdsglæde.
Men – vor fremtid er afhængig af, at nye virksomheder etableres. Enhver virksomhed og ide har et livscyklus, og er der ikke nye ideer og iværksættere til at tage over, så bliver der problemer med vores pension om 20-30 år.

Nå, men jeg yder fortsat gratis rådgivning, nu i mit eget regi, og det sker da også jævnligt, at jeg udskriver en regning og får penge for mit arbejde.

Jeg har således fortsat en mindre forretning med skatterådgivning, assistance med budgetter og regnskaber m.v.